dimecres, 30 de juliol de 2014

Xarrada sobre els fets ocorreguts a Can Vies i la situació actual

Can Vies és un Centre Social Autogestionat del barri de Sants. És un espai que porta deset anys construint un projecte col·lectiu sense subvencions i sense tuteles, demostrant que és possible l’autorganització i creació d’alternatives reals.

És un indret de difusió i trobada de diferents col·lectius polítics i socials d’arreu. Ha estat un punt d’encontre per refer el fil entre diferents generacions d’activistes, teixint pràctiques i relacions comunes. Can Vies ha estat una escola de participació política assambleària, social i cultural per a centenars de persones, dinamitzant el teixit associatiu del barri.

L'Ajuntament de Barcelona va emetre una ordre de desallotjament que les entitats de Can Vies havien intentat anul·lar, infructuosament. El 26 de maig de 2014, just a l'endemà de les eleccions al Parlament Europeu, diverses patrulles de Mossos d'Esquadra van fer efectiu l'ordre de desallotjament de l'edifici. El mateix dia es va començar a procedir a enderrocar l'edifici. No obstant, la resposta social va impedir l'enderrocament total de l'edifici i paralitzar el desallotjament, trobant-se ara mateix en una fase de reconstrucció.

És per això que el proper dilluns 4 d'agost a partir de les 19:30h tindrem al Casal Popular de Vila-real a una membre de Can Vies que explicarà amb detall els fets ocorreguts així com la situació actual en que es troba el centre social.


ÚNICA SOL·LUCIÓ: RECONSTRUCCIÓ!