dilluns, 10 de març del 2014

Jornada contra la repressió

Fa poc més de 2 anys va ocórrer un dels episodis més foscos al País Valencià dels últims anys, on uns salvatges, en nom de la seguretat i l’ordre, apallissaren als alumnes del IES Lluís Vives que, l’únic que demanaven era una educació pública i de qualitat. Aquell episodi va recordar a molts antics militants d’esquerres l’època on eren perseguits i colpejats per els cossos de repressió franquistes.

Per conèixer millor aquella època a les comarques del nord i comprendre les conseqüències que tenia ser dissident a la dictadura, des del Casal Popular de Vila-real vos convidem a la presentació de l'exposició “Repressió franquista a la Plana” a càrrec del Grup per la recerca de la memòria històrica, que serà la primera part d’una jornada que tindrà lloc el proper divendres dia 14 a les 19h.

La segona part de la jornada sobre la repressió, que esdevindrà el dissabte dia 15 també a les 19h, serà una xerrada on tindrem com a convidats de luxe a un membre del FEUP que ens parlarà sobre les expedientades per la realització de la xerrada vetada, on va intervenir el cantant de KOP, Juanra. També ens acompanyarà un membre de la Caixa de Resistència que ens explicarà el funcionament de la mateixa, per tal de fer front als embats de repressió de l'Estat. Finalment, hem convidat a un advocat en Dret Penal que ens explicarà la famosa “llei mordaça” i tot el que implica per a les nostres llibertats.


“Com és defensa el dret de manifestació? Manifestant-se; i el dret de associació? Associant-se; I la democràcia? Com és defensa la democràcia? Doncs exercint-la!” – Marcelino Camacho